Verrassende en goedkope stedentrips in Europa

0
789

Er gaat niks boven het dwalen door de straten van een onbekende stad. Een citytrip is dan ook één van onze favoriete vakanties. In Europa is er volop keuze uit mooie bestemmingen, maar welke zijn nou geschikt voor een goedkope stedentrip? Wij hebben onze top 5 verrassende en goedkope stedentrips voor jou op een rijtje gezet.

Een verrassende en goedkope stedentrip in Europa

1

Krakau

Deze voormalige hoofdstad van Polen is dé ultieme goedkope stedentrip en er valt echt vanalles te beleven. Krakau staat niet voor niks sinds 1978 op de UNESCO-lijst. Zo vind je hier Europa’s grootste middeleeuwse martplein, het oude centrum, ontelbaar veel kerken. Niet alleen voor cultuur is Krakau de perfecte bestemming, ook het nachtleven is er erg gezellig voor de vele gezellige en ondergronde barretjes. Bijkomend voordeel is natuurlijk dat de drank echt ontzettend goedkoop is.Tenslotte is Krakau ook nog eens een goede uitvalbasis voor een bezoekje aan het indrukwekkende Auschwitz, een plek die je zeker niet mag overslaan.

Gemiddeld dagbudget: € 23,- (exclusief heen- en terugvlucht)

2

Boedapest

Boedapest, ook wel ‘de parel aan de Donau’ genoemd, is één van de mooiste hoofdsteden van Europa. De stad bestaat uit een oud en nieuw gedeelte. In het oude gedeelte, genaamd Buda, staat historie centraal. Het andere moderne gedeelte wordt ook wel Pest genoemd. Plan een culturele dag en breng een bezoek aan de St. Stephansbasiliek, de Opera, het Parlementsgebouw of één van de vele interessante musea. Plan een dagje shoppen en bezoek de moderne winkels gelegen in de lange winkelstraat. Daarnaast is een bezoekje aan de thermale baden in Boedepest ook zeker de moeite waard. Al met al is Boedapest een ideale stad voor een goedkope stedentrip.

Gemiddeld dagbudget: € 25,- (exclusief heen- en terugvlucht)

3

Sarajevo

Door het rumoerige verleden van deze regio trekt Sarajevo nog steeds niet zoveel toeristen. In Sarajevo waan je je in twee verschillende werelden. Het ene moment loop je door moderne winkelstraten en het andere moment sta je op een Turks-aandoent pleintje omringt met moskeeën. Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië en Herzegovina, kan met recht een bijzondere stedentrip worden genoemd.

Gemiddeld dagbudget: € 26,- (exclusief heen- en terugvlucht)

4

Warschau

Warschau werd tijdens de Tweede Wereldoorlog vrijwel volledig vernietigd. De Oude Stad is zorgvuldig wederopgebouwd en vervolgens op de internationale Werelderfgoedlijst geplaatst. Architectuur uit de gotiek en de renaissance tref je aan naast betonnen bouwwerken uit het Sovjettijdperk en moderne glazen wolkenkrabbers. De progressieve culturele scène is net zo gevarieerd als de architectuur van de hoofdstad. Breng een bezoek aan oorlogsmonumenten en klassieke kunstgalerijen of maak kennis met underground theatergroepen en avant-garde bioscopen.

Gemiddeld dagbudget: € 29,- (exclusief heen- en terugvlucht)

5

Riga

Gelegen aan de monding van de rivier de Daugava, ziet de stad er fantastisch uit. Het centrum van Riga is vrij klein en daardoor erg geschikt om te voet te gaan verkennen: smalle romantische straatjes, historische monumenten en veel parken en groen. De Oude Stad van Riga is door UNESCO tot beschermd monument verklaard.

Gemiddeld dagbudget: € 31,- (exclusief heen- en terugvlucht)

LEAVE A REPLY